20.2.2021

Katin kirjanurkka - Elämän merkityksen jäljillä

Pihkala & Valtaoja: Elämän merkityksen jäljillä - Keskustelukirjeitä, Minerva 2020, 290 s.  

Helmikuun "paremmalla" puolella ollaan ja ihanaa, sieltä se kesä koko ajan tulee lähemmäksi. Talvessa on omat hyvät puolensa mutta olen kyllä niin kesäihminen, kuin olla ja voi. Tykkään lämmöstä ja puutarhaharrastuksiakin on aika vaikeaa näin talvella puuhailla. No tomaatin ja chilin siemeniä laittelen jo pian multaan mutta muuta ei oikein vielä pysty tekemään...


Tänne blogin kirjanurkkaan pääsee nyt esittelyyn melkoisesti pohdintoja herättävä teos. Elämän merkityksen jäljillä -kirja sisältää avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaojan ja emerituspiispa Juha Pihkalan kirjeenvaihtoa ja keskustelukirjeitä. Tämä kirja on jo kolmas heidän yhteinen keskustelukirja ja keskustelujen aiheena käsitellään tieteen ja uskon välisiä suhteita.


Elämän merkityksen jäljillä -kirjan sisällys.Keskustelunvaihtoa on mielenkiintoista lukea ja teksti vie hyvin mukanaan. Pidän etenkin kirjan sivuilta huokuvasta välittömästä ajatusmaailmasta ja myös jotenkin koko ajatustenvaihdon rehellisyydestä. Luulisi, että katsomuksien jonkinlainen ns. vastakkainasettelu olisi jollakin tavalla epämieluisaa ja vaivaannuttavaa, mutta kirjan keskustelut avaavat ajatuksia myös siihen, että tällaisia keskusteluja tarvitaan. Silmiä avaavaa pohdintaa ja ajatuksia ja lukiessa kyllä huomaa, että kyseessä on kaksi erityisen vahvan maailmankatsomuksen omaavaa kirjoittajaa. 


Topi-kissa on tässä kuvassa, aivan selkeästi juuri hetki sitten ymmärtänyt elämän merkityksen. Mitähän se Topilla onkaan... jokaisella meillä kuitenkin varmasti omanlaisensa. :-) Ihanaa helmikuuta sinulle ja palaillaan taas pian!


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti