7.2.2021

Siemeniä ja talvitunnelmia


On helmikuun alku ja tuntuu, että lunta on tullut nyt alkuvuodesta melkeimpä muutamien viime talvienkin puolesta. Lumipeite kyllä kaunistaa maisemaa ja on jotenkin kivan valoisaa varsinkin auringon paistaessa. Tänään kävin läpi myös jo omaa kasvien siemenvarastoa. Tässä vähän esimakua tulevan kevään istutuksista, varsinkin tomaatin ja chilin siemeniä pitää kohta jo alkaa istuttelemaan ja osa harrastajista onkin jo hyvässä vaihdissa. Ensin vähän tunnelmia meidän pihamaalta.


Puut kantavat oksillaan hurjan määrän lunta... kaunista.


Meidän pihamaata risteilevät tällaiset polut, tästä näkee hyvin tuon lumen määrän. 


Minulle on kertynyt erilaisia siemeniä melko paljon vuosien varrella. Yhdestä siemenpussista kun tulee yleensä käytettyä vain osa kerrallaan, niin sitten näitä siemeniä kertyy myös tulevien vuosien varalle. Säilytän siemeniä kätevässä valkeassa muovilaatikossa, missä ne pysyvät melko siistissä kuosissa.


Tässä tulevan kesän istutuksia, jotka tulevat sitten kasvihuoneeseen. Erilaisia chilejä, kurkkua, tomaatteja ja ihan uusian tulokkaina kokeilen nyt munakoisoa sekä tomatilloa.


Chili Cayennen siemenet odottamassa kylvöä. Tykkään chileistä tosi paljon, ne ovat helppohoitoisia ja antavat rurkasti satoa. Olen laitanut palkoja loppukesästä myös suoraan pakkaseen, sieltä niitä on helppo ottaa aina tarpeen mukaan käyttöön ja mausteeksi.


Mieliyrttini, korianteri. Tämän pussin ostin viime viikonloppuna... korianteria olen kasvattanut aiemminkin ja tämä yrtti jakaa kyllä mielipiteet. Korianteri käy tosi hyvin aasialaisten ruokien kanssa, joita teenkin aika paljon. 


Sitten tämän kesän kasvi- ja avomaaviljelykset. Hui, melkoinen määrä mutta tässä on kyllä oikeita herkkuja... puna- ja keltasipuli, retiisi, kesäkurpitsaa, pensaspapua, nauris sekä japaninkaali. Koitan, saanko kasvamaan myös parsakaalia, kukkakaalia ja kurpitsaa. Eiköhän nämä riitä kasvimaalle... Kokeilen muuten myös ekaa kertaa istuttaa sipuleita siemenestä kun yleensähän käytetään istukkaita, eli niitä "pikkusipuleita".


Parsakaali on hyvää höyrytettynä ja lisukkeena. Siemenet ovat tämän näköisiä ja näitä istuttelen tässä multaan sitten lähempänä kesää. Sormet jo vähän syyhyää, en malttaisi odottaa...


Pihakoivu on lumen peitossa. Ihanaa helmikuuta sinulle ja palaillaan taas pian!


t: Kati

2 kommenttia:

  1. Kaikki multiin ja jännitystä kevääseen riittää :) Minä olen täysin satunnainen kasvattelija, jolla menee yleensä kaikki kuitenkin pilalle, niin minua hymyilyttää että jollain on laatikollinen siemeniä, joista valita ;) Varmaan aika monellakin puutarhaharratajalla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näitä siemeniä tosiaan aina kerääntyy... ja tulee kyllä hankittua keväisin aina lisääkin... hih...

      Poista