8.10.2021

Sadevesitynnyri talviteloille ♥


*Yhteistyössä Tynnyrimiehen kanssa* Meidän puutarhassa tapahtuu näin syksyn aikaan tosi paljon. Olen leikannut "syksyn kunniaksi" runsain mitoin pihamaan pensaita ja istutin viime viikonloppuna jo talvivalkosipulitkin lavaan. Saa nähdä millainen sato niistä tuleekaan. Nyt on aika laittaa myös tämä meidän pihan komistus, eli sadevesitynnyri talviteloille ja odottelemaan taas tulevaa kevättä ja kesää.


Olen tykännyt tästä 50 litran sadevesitynnyristä ja tuosta jalustasta tosi paljon. Ulkomuoto tällä tynnyrillä on kuin se olisi vanha puinen tammitynnyri. Oikeasti tämän tynnyrin materiaali on erittäin säänkestävää kierrätysmuovia ja vaikka säänkestävää onkin, niin laitan tämän tynnyrin nyt odottelemaan ensi vuotta katon alle ja lumelta suojaan. 
Pääsin esittelemään tätä Tynnyrimiehen verkkokaupasta löytyvää sadevesitynnyriä ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa ja kurkkaa halutessasi aiempia postauksiani tynnyristä noista linkeistä. Sieltä löytyy materiaalia ja tunnelmia mm. tynnyrin käytöstä ja asennuksestakin:
Syksy on näyttäytynyt upeana ja ruskan värit ovat olleet todella lumoavia tänä vuonna. Tässä tunnelmia meidän pihamaalta ja tässä kuvassa ilta-auringon säteet osuvat horsman haituviin.


Pihlajanmarjat loistavat kirkkaanpunaisina.


Sadevesitynnyrin voi kiinnittää suoraan syöksytorveen, jolloin tynnyri täyttyy helposti katolta ohjatulla sadevedellä. Sadevedenohjaimia löytyy myös tuolta Tynnyrimiehen verkkokaupasta ja tämä oli helppo asentaa. Syöksytorveen porattiin sedevedenohjainsetin mukana tulleella pyöreällä poraan kiinnitettävällä reikäsahalla reikä ja samanlainen reikä myös itse tynnyriin. Sitten vaan nuo osat paikoilleen ja siinäpä se. Kuvassa irroitushommat käynnissä.


Sadevedenohjaimessa on kesä- ja talvitoiminto. Nuoli rännin suuntaan käännettynä ohjain on talviasennossa. Tällöin vesi rännin sisällä ohjautuu suoraan rännistä ulos ja ohjain ei kerää vettä. Kesäasennossa taas nuoli käännetään osoittamaan tynnyriin menevään yhdistysputkeen päin eli meidän tapauksessa nuoli osoittaa oikealle, jolloin se on vedenkeruuasennossa. Sadevesitynnyri lähtee nyt talviteloille ja siksi tyhjensin sen vedestä.
Sadevesitynnyri jalustoineen pääsee talviteloille meidän kasvihuoneeseen. Sitten kansi vielä varulta päälle, jotta pieneläimet tai muut eivät tipu vahingossa tynnyrin pohjalle, sieltä kun on varmasti vaikea sitten päästä pois. Näin jäädään odottelemaan tulevaa kevättä... odotus on pitkä mutta sieltä se tulee sitten aikanaan. Ihanaa lokakuun alkua sinulle! 


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti