31.5.2022

Pihamaalle ihanuuksia ♥ Viherpeukalot


*Yhteistyössä: Viherpeukalot kanssa* No niin, en ehkä kestä, niin ihanaa. Odotetuin ja ihanin vuodenaika on taas täällä. Lämpö ja auringonpaiste ovat niin tervetulleita. Tässä vuodenajassa tapahtuu paljon, luonto muuttuu ja vihertyy koko ajan enemmän ja tuntuu, että puutarha ja pihakin rehevöityy nyt ihan silmissä. Puutarhamme tosiaan muuttuu ja myös näiden Viherpeukalolta tilaamieni kasvien ja puiden myötä vielä enemmän. Tässä ensimmäinen postaus tästä setistä ja kurkistus laatikoiden sisältöön!


Olen aiemminkin tilannut puutarhakasveja Viherpeukalolta. Verkkokauppa on kätevä tapa tilata ja valikoimassa on hurja määrä erilaisia kasveja ja myös tarvikkeita. Tilatuilla kasveilla on myös kasvuunlähtötakuu. Noudin paketin Matkahuollosta ja jälleen oli pakattu kyllä todella hyvin ja tukevasti, plussat siitä. Kasvit ovat eri kokoisia ja tällainen setti varmasti onkin haastavaa pakata. 


No niin ja ensimmäiset ihanuudet omaan puutarhaan, Tässä rasiassa meille kulkeutui kolme pientä lakka "Nybyn" alkua. Aika jännä ajatella, että omalta pihalta voisi saada lakkaa ja mikä ettei! "Nyby" on  kotimaisesta luonnonkannasta kehitetty lajike, joka on itsepölytteinen.



Lakka tykkää happamasta kasvualustasta ja tietysti kasvualustan olisi hyvä olla vettä pidättävä myös. Nämä kuvan "Nybyt" pääsevät tuonne meidän takapihalle, siellä on mielestäni sopiva ja puolivarjoinen paikka. Esittelen täällä blogissa näidenkin pienten kasvuun lähtöä ja elämää sitten seuraavissa postauksissa.



Hmm... mitähän tämä pieni laatikko sisältää....


...No sieltä löytyi Tarharistikki "Cascade Purple" ja sen kuusi pientä alkua odottamassa istuttamista. 


Tarharistikki on ainavihanta perenna eli monivuotinen kasvi ja lehtiä on ympäri vuoden. Tämän lajikkeen kukkien väri on mielestäni niin syvän purppuranpunainen, että en voinut olla tilaamatta tätä meidän puutarhaan ja kukkii kuulemma komeasti ja runsaasti. ♥


Puutarhaamme saapui Viherpeukaloilta myös kaksi puuta. Puut on pakattu tällaisiin korkeisiin pahvilaatikoihin, jossa ne pysyvät kuljetuksen aikana suojassa.


...Mikäs se sieltä kurkistaa...

Vasemmalla aprikoosipuu "Goldrich",  jonka istutan isoon ruukkuun ja oikealla luumupuu "Laatokan helmi".


Puut ovat vielä pieniä ja kiva huomata, että kasvu on jo hyvällä mallilla. ♥


Tässä kuvassa komeilee tämä koko setti ja pääsen siis pian istutushommiin, ihanaa.



Tällainenkin löytyi laatikosta, kuunliljan komea juurakko tuli tilauksen mukana tilaajalahjana. Oli kyllä taas ihana ylläri. Jännä sattuma, kun olin vähän aikaa sitten ajatellut, että kuunlilja sopisi hyvin vielä meidän pihamaalle, puolivarjoiseen kolkkaan.


Sitten mennäänkin vähän ajassa taaksepäin. Tein nimittäin tämän tilauksen Viherpeukaloiden verkkokaupasta jo muutama kuukausi sitten, maaliskuun puolella. On hyvä juttu, että Viherpeukalot toimittaa tuotteet aina oikeaan istutusajankohtaan, vaikka tilauksesta olisikin aikaa. Tämä pasuunakukka "Tricolor" saapui meille kuitenkin jo näitä muita aiemmin, huhtikuussa. Pasuunakukkaa kun on hyvä esikasvattaa sisätiloissa.


Toimituskorkeus pasuunakukalla on n. 20-30 cm ja pasuunakukka kasvaa isoksi, jopa 150 cm- 200 cm korkeaksi, upeasti kukkivaksi pensaaksi.


Tällaisia ihanuuksia ♥ Esittelen tässä kesän aikana vielä näiden istutuspuuhia ja muitakin kasvun ihmeitä meidän puutarhasta joten palaillaan taas pian! ♥


t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!