14.5.2022

Luonnon villit käyttökasvit


Eija & Jouko Lehmuskallio: Luonnon villit käyttökasvit, Readme.fi 2019, 400 s.

Toukokuun puolessa välissä ollaan ja kesä alkaa jo pikku hiljaa näyttäytymään. Vähän ollaan normaalista kevään "aikataulusta" myöhässä. Narsissitkin aukesivat vasta ja tuomen lehti puhkesi pari päivää sitten kunnolla. Nyt täällä kirjanurkassa on esittelyssä ihana kirja: Luonnon villit käyttökasvit. 


Omavaraisuus kiinnostaa paljon ja Luonnon villit käyttökasvit -kirja toimii hyvin myös oppaana luonnossa esiintyvien kasvien keruuseen ja käyttöön. Luontomme on täynnä raaka-aineita joita on käytetty kautta aikojen ravinnoksi ja joitakin kasveja myös lääkintään. 


Kirjan sisältöä.


Kirjan aukeama. Kirja on täynnä selkeitä värikuvia kasveista. Kuva kertovat paljon. Tärkeää onkin, että kun kasveja kerätään ravinnoksi, on varmasti tiedettävä, että kyseinen kasvi on varmasti sitten se oikea lajike. Luonnossa on kuitenkin jonkin verran samantapaisia kasveja ja niistä voi tietämätön erehtyä. Tässä kirjassa on mukana myös hyvät tunnistamisohjeet aina lajeittain.Itse maistelen aika kevätkesällä ketunleipiä, pidän niiden makumaailmasta. Muistan niitä jo lapsena syöneeni mummoni siirtolapuutarhan lähellä olevasta metsästä. Ketunleivät ovatkin ehkä se oma ensikosketus syötäviin luonnonkasveihin, mikä nyt tulee mieleen. Kirjaa selatessa tulee myös ajatus, että kuinka upeita kasveja luontomme on pullollaan, jotka tuovat mukanaan monta hyvää asiaa. Ihanaa toukokuuta sinulle ja palaillaan taas!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti