4.5.2022

Katin kirjanurkka - Keittiöpuutarha

Jukarainen, Kesänen & Sumari: Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle, Readme.fi 2016, 160 s.

*Kirja saatu: Readme.fi*♥Kirjojen ja puutarhajuttujen äärellä ollaan ja nyt täällä blogissa on esittelyssä aivan ihana inspiraation lähde hyötytarhaharrastukseen. Tämä kirja on täynnä kauniita kuvia sekä niksejä ja ohjeita ja silmä kyllä lepää tätä kirjaa selaillessa. Kirjan loppupuolelta löytyy myös ruokaohjeita ja ai että mitä herkkuja sieltä löytyykään, ruokaohjeet painottuvatkin hyötytarhan sadon käyttöön. 


Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle on kovakantinen ja sivuja on 160. Kirjan kirjoittajina ovat Kati Jukarainen, Maria Kesänen sekä Hanna Sumari. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2016. 


Kirjan sisältöä.


Puutarhaharrastus on vienyt minut aivan mukanaan. Muistan jo lapsuudesta sen, että vaikka kasvoinkin kaupunkiympäristössä, niin pidin kovasti mummoni siirtolapuutarhamökillä olosta aina kesäisin. Sieltä ovatkin ne lämpimimmät lapsuusmuistot ja ensi kosketukset hyötypuutarhaan. Nyt aikuisiällä on ihanaa, että on mahdollisuus piipahtaa omassa kasvihuoneessa tai pääsee vaikka syömään tuoreita omenoita suoraan omenapuusta.


Kirja on pullollaan ohjeita ja vinkkejä oman hyötypuutarhan perustamisesta sen hoitoon, kirjaimellisesti siemenestä lautaselle.


Tämän kirjan kuvitus on niin kaunis ja inspiroiva... suorastaan sykähdyttävä. Kuviin on selkeästi panostettu ja kirjan kuvien kautta pääsee mukaan myös upeisiin hyötypuutarhoihin ja ympäristöihin. 



Kirjan loppupuolella on reseptejä ja niitä on runsaasti, on makeaa ja suolaista. Nostan oman mielireseptini sieltä. Miten on, maistuisiko tuoreet sokerikuorrutetut makeat mansikat ja minttucrème...nam! Ihanaa toukokuuta sinulle ja palaillaan taas pian!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!