11.1.2023

Katin kirjanurkka - Ihmisyyden ytimessä

 Jarno Hietalahti: Ihmisyyden ytimessä - Filosofisen humanismin idea, Gaudeamus 2022, 326 s.

Gaudeamuksen verkkokirjakaupasta löytyy kyllä vaikka millaisia upeita kirja-aarteita. Kiva aina selailla valikoimaa ja nyt esittelyyn pääsee tämä upea ja ajatuksia herättävä teos, Ihmisyyden ytimessä - Filosofisen humanismin idea. Kirjailija Jarno Hietalahden teoksessa pohditaan ihmisyyttä ja sen erilaisia vivahteita.

 
Humanismi on myös kiistelty aihepiiri sekä elämänkatsomus ja jännä pohtia näitä asioita. Kirja kertoo, että humanismi mm. pyrkii mahdollistamaan entistä paremmat olot ihmiselle ja aatteena se on näyttäytynyt erityisesti vähemmistöjen keskuudessa. Ympäröivä maailma ja yhteiskunta saattavat asettaa aatteen melkoiseen puristukseen, kun samanarvoisuus ei ehkä kuitenkaan toteudu sellaisena, kuin sen soisi. 
...ja vielä sisältöä. Tykkään lukea paljon ja tällaiset teokset avartavat mukavasti niitä omia näkökulmia. Ihmisyyden ytimessä tuo esiin humanistisia ajatuksia ja kuvaa ihmismyönteistä ja elämää kunnioittavaa filosofista asennoitumista.

 
Arvojen filosofia. Arvot ohjaavat meitä, meidän ajatuksiamme ja tekojamme. Arvomaailmat ovat oikeastaan mielenkiintoisia. Onkin jännä pohtia, millaisia arvoja meillä jokaisella on, kuten mistä juuri ne arvot kumpuavat jne. Tällaisia ajatuksia ja lukuiloa sinulle... palaillaan taas pian!
 

 T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!