15.1.2023

Neulojalle ihanuuksia by The Knitting Barber ♥

 

Yhteistyössä: The Knitting Barber ♥ Ihanaa tammikuuta! Talvi on itselleni aina sitä aikaa, kun tulee neulottua paljon. Neulominen on kyllä niin rentouttavaa ja kädentaidot ylipäätään mukava harrastus. Olen viime aikoina neulonut varsinkin villasukkia, ja sain myös valmiiksi hiukan pitempiaikaisen projektini, norjalaistyylisen villapaidan. Nyt esittelyyn pääsevät aivan ihastuttavat neulonnan käsityötarvikkeet. Nämä löytyvät kotimaisen The Knitting Barberin valikoimasta ja näitä on saatavilla useista käsityökaupoista. ♥

 
The Knitting Barber on v. 2020 perustettu yritys, joka sai alkunsa Jojo Stolpen harrastuksesta. Vaasan keskustassa sijaitsevassa parturi Basement Barberissa työskentelevä Jojo suunnitteli työnsä lisäksi erilaisia tuotteita neulontakursseihin ja omiin neuletöihinsä. Tuotteiden kysyntä kasvoikin nopeasti ja samoin itse yritys. The Knitting Barberilla on tällä hetkellä yhteensä yli 300 jälleenmyyjää niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.

 
The Knitting Barberin tuotteet ovat mielestäni kauniita, katso näitäkin ihanuuksia. Logo on upeasti painettu tuotteisiin ja materiaalit on valittu sekä kestävyyttä että ulkonäköä ajatellen. Kuvassa vasemmalla TKB Wool Comb, pyökkipuinen villakampa, jolla saa helposti nukat poistettua villavaatteesta, keskellä TKB Notion Bag Sir Percy, pyöreä nahkainen vaikkapa ompelutarvikkeiden säilytyskotelo, jossa vetoketju ja oikealla TKB Measuring Tape -mittanauha.
 
 
TKB Measuring Tape -mittanauha on niin kätevä. Mittanauha on ulosvedettävä ja logon kohdalta, keskeltä painettaessa mittanauhan saa sitten rullattua sisään. Mittanauhan asteikko on sekä senttimetreissä että tuumissa 150 cm/60 tuumaa. Ripustuslenkin ansiosta mittanauha pysyy mukana ja sen voi ripustaa vaikka käsityölaukkuun. 

 
...ja vaikka tähän KNT Project Bag Adele -käsityölaukkuun. Tässä laukussa on sisällä kangasvuori ja yksi sivutasku. Tilaa on hyvin omalle neuletyölle ja -tarvikkeille. Laukussa ei ole päällä vetoketjua, jolloin ei tarvitse pelätä, että villalanka tarttuisi ketjuun. 
 

Laukun materiaali on vahattua kangasta ja värivaihtoehtoja on useita. The Knitting Barberin valikoimassa käsityölaukkuja on erilaisia ja erikokoisia. ♥
 
 
Neulemerkit eli markkerit ovat oiva apuväline neulojalle. Neulemerkeillä voi neuletyön edetessä merkata mm. silmukoiden määrän, kappaleen keskikohdan tai kavennus- tai levennyskohdat. Itse käytin aiemmin em. kohtien merkkaamiseen langanpätkiä ja se saa nyt jäädä... nämä TKB Markers -neulemerkit tulevat  käyttöön ja ovathan nämä paljon kätevämpiä - ja kauniimpia myös.
 
 
TKB Markers -neulemerkkejä on erilaisia ja kuvassa TKB merkintäkolmiot, TKB ruusukullanväriset hakaneulat ja taaimpana niin söpöt kuusikulmaiset renkaat joiden mukana tulee myös silmukkamerkki kuningatarmehiläisriipuksella. TKB Markerseja myydään 10-20 kappaleen erissä, pienissä metallirasioissa.
 
 
Silmukkakaapeli on itselleni uusi juttu, mutta tämähän onkin aivan mahtava innovaatio neulojalle. Kaapeli on onttoa, joustavaa ja kestävää silikonia. Yhdestä rasiasta löytyy kolme kaaapelia, pisin on 150 cm sekä kaksi kappaletta 75 cm pitkää eli yhden rasian kaapeleilla voi lepuuttaa yhden paidan helman ja hihojen silmukat. ♥ Kaapelin pää työnnetään neulepuikkoon ja neuletyön silmukat siirretään kaapelille tarpeen mukaan, esimerkiksi kun kokeillaan keskeneräistä neuletta. Näin silmukat eivät niin herkästi myöskään purkaudu. Kestää hyvin solmimista ja käyttöä. TKB Cords -silmukkakaapeleita on saatavilla eri väreissä.

 
En edes muista, kuinka monta kertaa olenkaan laskenut neuletyön kerroksia tai silmukoita aina uudestaan ja uudestaan, kun ne aina sattuu unohtamaan... ja se on aina niin työlästä ja aikaa vievää. Kerrosten lukumäärän muistamiseksi on tämä oiva apuväline, kerroslaskuri. TKB Kerroslaskuri on jämäkkää metallia ja tykkäänkin tuosta materiaalista ja jämäkkyydestä. Painamalla päällä olevasta painikkeesta kerrosluku on tallessa. Luvun voi aina sitten nollata ja aloittaa jälleen alusta. ♥

 
TKB taskuvaaka on pieni ja hyvä apuväline. Kokonsa puolesta tämä vaaka mahtuu hyvin käsityölaukkuun. Vaa'an kapasiteetti on 200 grammaa ja auttaa punnitsemaan pienetkin lankakerät ja jäännöslangat missä tahansa. Vaa'an vieressä kuvassa TKB kerroslaskuri. Huomaa jälleen nuo kauniit logot tuotteissa. ♥
 
 
Käsitöiden tekemiseen ja myös neulomiseen tarvitaan aina hyvä valaistus. TKB Knitting Led on mitä ihanin ja kätevin valaisin tarkkaan työskentelyyn. Valaisin on USB -ladattava, joten sen voi ottaa helposti mukaan matkallekin, vaikkapa sinne käsityölaukkuun.

 
 
 
TKB Knitting Led -valaisimessa on valonkirkkauden säädin ja kolme eri kirkkauden vaihtoehtoa. Myös valonlämpöä voi säätää ja siinä myös kolme eri vaihtoehtoa kylmästä lämpimään valon sävyyn. 


TKB Knitting Led -valaisimessa on kätevä nipistin, jolla sen saa asetettua vaikkapa pöydän reunaan. Valaisimessa on erittain taipuisa varsi, joten sitä voi kääntää helposti tarvittavaan suuntaan. Tällaisia ihanuuksia ja neulojan tarvikkeita by The Knitting Barber. ♥ TKB:n tuotteista on saatavilla jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Kurkkaa upea valikoima osoitteesta www.theknittingbarber.com. Ihanaa tammikuun jatkoa sinulle ja palaillaan taas pian!

 

T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!