22.8.2021

Huvimaja rakentuu ♥ osa 2

*Yhteistyössä Tavarakartanon kanssa* ♥ Ihana elokuu jatkuu ja meillä paistaakin tänään pitkästä aikaa aurinko. On sitä kyllä odotettukin kun varmaan viikon verran on tullut vettä ihan joka päivä. Kunpa kesäiset kelit vielä jatkuisivat - ja mahdollisimman pitkään. :-) Tässä postauksessa jatkan meidän huvimajan kokoamisprojektia, joka alkoi reilut viikko sitten. Ensimmäiseen osaan pääset kurkistamaan suoraan tästä. Takaisin tuohon kuvaan, eli siinä se nyt on, meidän huvimaja ja tämän ihanuuden löysin Tavarakartanon verkkokaupan syövereistä. 


Ensimmäisessä postauksessa esittelin ns. unboxauksen eli esittelin laatikon sisällön ja huvimajan osat. Tästä alkaa nyt sitten huvimajan kokoaminen ja esittelen vaihe vaiheelta, kuinka me mieheni kanssa kokosimme tämän meidän puutarhan uuden söpöyden. Tavarakartanon verkkokaupassa huvimajoja löytyy useita erilaisia ja ihastuin tähän huvimajaan sen koon ja kauniin kaarevan katon takia. Värivaihtoehtoja oli myös muutama; kerma, harmaanruskea ja siniseen vivahtava antrasiitti ja meille kotiutui kermansävyisellä kankaalla varustettu huvimaja. Tässä kuvassa katoksen kaksi erillistä sivuelementtiä ruuvattuna toisiinsa.


Huvimajan elementit ovat tukevaa ja maalattua terästä ja tuo tukevuus tulee parhaiten esiin varsinkin kokoamisvaiheessa. Tukeva materiaali tietää yleensä myös sitten sitä, että tuote on kestävää laatua. Hyvä niin, tällaiset puutarhaan ja pihalle tarkoitetut tuotteet joutuvat kuitenkin olemaan useinkin säiden armoilla. ♥


Siinä ensimmäinen vaihe, eli huvimajan yläosa kokoamisvaiheessa... jalkojen yläosat ja katon reunat paikoillaan. Nyt vain kattoelementit  vielä paikoilleen.Kuvassa keskellä tähtimäinen katon keskiosa, kokoava elementti, johon nuo vieressä olevat pitkät kattorakenteet painetaan kiinni. 


Kiinnitys on mukavan jäykkä ja kun liitin katon pitkät osat tuohon katon keskiosaan kiinni, lukittautuvat ne kätevästi paikoilleen tuollaisen jousimaisen tapin avulla. Tappi noisee ylös, kun kahden eri elementin reiät loksahtavat paikoilleen. Tuolle on kyllä varmastikin oikeakin nimi vai onkohan tuo jousitappi...


Huvimajan katoksen kangas oli kätevä kiinnittää ennen jalkojen alaosan kiinnittämistä. Näin työkorkeus oli sopiva. Kangas on jämäkkää ja PA-päällystettyä, joten kestää hyvin sadetta ja auringonpaahdetta.Asettelimme kankaan maahan katoksen viereen ja vedimme kahdestaan mieheni kanssa kankaan katon päälle. Sitten päästiin kiinnityshommiin.


Ensin kiinnitettiin katoskankaan nurkat kiinni. Kankaan jokaisessa neljässä nurkassa on pienet reiät joista tuo kaunis musta nuppi ruuvataan suoraan kiinni huvimajan jalkaosaan. Ihana kiinnityssysteemi, tykkään aina noista yksityiskohdista ja nämä nupit ovat tosi mieluiset ja nätin näköiset.Tästä kuvasta näkee hyvin tuon rakenteen. Nuppi pitää kankaan reunat tiukasti paikoillaan.


Sitten kankaan loppukiinnitys naruilla, eli katoskangas kiinnitetään useasta kohtaa alapuolelta katon teräsrakenteeseen solmimalla. 


Katoksen jalat. Nämä saa sitten kiinnitettyä tarpeen mukaan myös maahan paketissa mukana tulevilla maapiikeillä.


Ja sitten vähän kuvia huvimajan yksityiskohdista... Olen tätä nyt täällä meillä fiilistellyt reilun viikon verran ja ollaan kyllä oltu mieheni kanssa tosi tyytyväisiä. Huvimaja sopii meidän pihamaalle hyvin ja tuo koko 3 x 3 metriä on oikein sopiva meille. Katoksen alla oleva penkki ja pöytä -kokonaisuus mahtuu hyvin katoksen suojiin eikä tee edes ahdasta. 


Koukeroita ja kauniita yksityiskohtia... tykkään! ♥ Tuolla Tavarakartanon verkkokaupassa voi muuten sitten tulla valinnan vaikeus, sen verran paljon ihanuuksia tuo kauppa pitää sisällään. Käyhän kurkkaamassa valikoimaa: www.tavarakartano.fi.Kaunisääninen tuulikello löysi paikkansa katoksen koukeroista.


Tässäpä kokemuksia meidän huvimajan kokoamisprosessista. Nopeasti ja helposti tämä kyllä mieheni kanssa kasattiin ja jotenkin tämä huvimaja ikään kuin kokoaa meidän etupihan puutarhan ilmeen yhteen. On myös ihanaa, kun käytännöllisyys ja ulkomuoto yhdistyy positiivisella tavalla. Oikein lämmintä elokuun loppua sinulle ja palaillaan taas pian. ♥ 
 

t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!