12.8.2021

Puutarhan elokuu ♥ Viherpeukalot


*Yhteistyössä Viherpeukaloiden kanssa* ♥ Elokuu on jännä kuukausi, kun jotenkin on jo vähän syksyä ilmassa mutta sellaisin kesäisin vivahtein. Elokuussa puutarhassa tapahtuu vaikka mitä. Ihanaa on myös kun alkaa saamaan satoa ja kasvihuonekin pursuaa tomaatteja ja kurkkuja. Raakileita on vielä tosi paljon, joten satokausi ulottuu varmastikin tuonne pitkälle syksyyn. Kuvassa betoninen kukkaruukku, johon istutin mehikasveja ikään kuin hiuksiksi alkukesästä. Tässä tunnelmakuvia meidän puutarhasta ja seurataan myös Viherpeukaloilta yhteistyössä tilaamieni kasvien kasvua.


Humala kasvaa ylöspäin aitan ovea vasten. Humala leviää meillä tosi hurjaa vauhtia ja ei siinä mitään, tykkään tosi paljon vehreydestä ja köynnöksistä. Saa levitä mutta ei ehkä ihan oven eteen kuitenkaan. :-)


Uskomatonta oli keväällä huomata, että jänikset olivat syöneet meidän superpiikikkäät karhunvadelmat maata myöten. Nyt satoa antaa tämä yksi vaivainen oksa, joka jäi jänöiltä syömättä. Onneksi on edes tuo yksi oksa, tykkään nimittäin karhunvadelmista tosi paljon. Onneksi kasvu on taas kesän aikaan palauttanut karhunvadelmat entiseen loistoonsa ja täytyy ennen talvea suojata pensaat kunnolla ettei sama toistu.


Viherpeukaloilta tilaamani saskatoon "Northline" on kasvanut kesän aikana. Kasvu lähti hyvin käyntiin ja kesän pitkä kuiva kausi saatiin kunnialla läpi, kun kastelin näitä uusia tulokkaita oikein urakalla. Kastelu istutuksen jälkeisinä viikkoina on tärkeää, jotta kasvi pääsee juurtumaan kasvupaikkaansa kunnolla.



Tässä meidän tyrnipoika "Sauli" ja siitä tämäkin pieni ponnistaa. Viherpeukaloilla on erilaisia kasveja valikoimissa tosi paljon ja Viherpeukaloiden verkkokauppa on minulle oikea karkkikauppa. Siellä saattaa nimittäin vierähtää muutama tovi ihastellessa valikoimaa ja suunnitellessa tulevia istutuksia. 


Kasvihuoneessa kasvaa keltaiset kirsikkatomaatit...

Tässä kuvassa on tomatillo, jota en ole ennen kasvattanut mutta joka yllätti postitiivisesti satoisuudellaan. Tuon kuoren alla on vihreä pieni tomaatin tapainen hedelmä... saas nähdä miten näitä käytän, kunhan satoa alan keräämään. Tarkoituksena on tehdä ainakin tulisen salsakastikkeen pohjaa näistä pakkaseen.


Viherpeukaloilta löysin meidän pihamaalle myös pensasmustikoitaja lajike on pensasmustikka "Northsky". Näiden lehdissä on kyllä hivenen jo syksyn tuntua, värityskin on pikku hiljaa muuttumassa.


Tässä kuvassa komeilee valkosipulin kukinto, joka on täynnä siemeniä. Nämä siemenet istutan talveksi maahan ja parin vuoden kuluttua voisi ehkä sitten saada satoakin. Tykkään valkosipulista tosi paljon ja laitan sitä moneen ruokaan. 


Kesän kukkaloistosta on vielä vähän jäljellä...


Omenapuut ovat täynnä omenoita ja meillä kasvaa useampi laji ja onkin kiva aina maistella eri makuisia omppuja. Oikein ihanaa elokuuta sinulle, toivotaan aurinkoisia päiviä ja palaillaan taas pian! ♥ 

t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!