1.8.2021

Muistikirjoja & kalentereita ♥ Ajasto


*Yhteistyössä Ajaston kanssa* ♥ En voi sille mitään, mutta omat mietteet alkavat taas pikku hiljaa siirtymään syksyyn. Kesähän se vielä kylläkin on mutta esimerkiksi koulut alkavat pian ja se on aina jotenkin itselle sellainen merkki, että kesä alkaa nyt sitten olemaan paketissa. Toisaalta oma kesäkausi taitanee alkaa jo huhtikuussa, kun kasvattelen kasvihuoneen kasveja siemenestä jo tuossa keväisin ja puutarhahommat ovat jo kovasti suunnitelmissa, nooh... jokainen taaplaa tyylillään, eikös! :-)


Sain valita Ajastolta esiteltäväksi itselleni mieluisia tuotteita ja nämä kolme kirjaa päätyivät nyt meille. Kaksi kovakantista muistikirjaa ja yksi lukuvuosikalenteri. Olen siis aivan hullaantunut muistikirjoihin ja muistelenkin, että olen aina pitänyt muistikirjoja käytössä. Kirjoittelen niihin esimerkiksi ruokaohjeita, puutarhasuunnitelmia, piirtelen ja haahmottelen, mitä milloinkin sitten sattuu olemaan "työn alla". Kalenterit taas ovat tosi käteviä, itse tykkään käyttää mieluummin näitä perinteisiä painettuja versioita.


Kuvassa Ajaston Wega lukuvuosikalenteri 2021-2022. Lukuvuosikalenteri on tarkoitettu varsinkin opiskelijoille ja koululaisille, kun tuo kalenteri on jaksotettu elokuusta sinne lukuvuoden loppuun, yleensä seuraavan vuoden kesään asti. Valitsin mustakantisen Ajaston Wega lukuvuosikalenterin ja tätä versiota on muuten saatavilla myös mm. tummansinisenä, sekä herkullisina luumun- ja vadelmanvärisinä.


Wega lukuvuosikalenteri toimii siten, että nuo kannet ovat erikseen ja tuon sisällä olevan kalenterivihkon voi vaihtaa. Nyt tuossa on tämä tulevan lukuvuoden 2021-2022 kalenteri ja sitten taas seuraavaksi lukuvuodeksi hankin uuden ja asetan kansiin. Kannet suojaavat kalenteria laukun pohjalla ja käyttö on miellyttävää. Kansien materiaali on joustavaa ja pehmeää leatherettea.


Wega lukuvuosikalenterin yksi aukeama, tähän mahtuu hyvin merkata omat aikataulut ja menemiset. Tykkään, kun aukeamalla on selkeä yhden viikon näkymä maanantaista sunnuntaihin.


Kalenterin lopussa on kätevä muovitasku vaikkapa irtopapereille.Sitten muistikirjojen pariin ja valitsin nämä kaksi Ajaston verkkokaupasta löytynyttä muistikirjaa esiteltäviksi. Kuvassa Ajaston Planner -muistikirja ja tämä kuuluu Nordic Colours -sarjaan, jossa värivaihtoehtoja on kolme. Itse valitsin tämän hiukan harmaaseen taitetun lämpimän taivaansinisen sävyisen Thunderin ja kaksi muuta sävyä ovat hempeän ruusunpunainen Blossom sekä Sand, joka on sävyltään rantahiekkaa muistuttava.


Planner -muistikirjan koko on A5 ja sivuja on 192. Kirja on kovakantinen ja sen voi sulkea tuolla kuminauhalla, joka kulkee kirjan reunassa, sinne onkin tällä kertaa sujahtanut kesäinen päivänkakkara. ♥


Planner -muistikirjassa on numeroidut sivut ja sivuilla on pieniä hailakoita pisteitä. Ne toimivat joko rivitykseen jolloin tekstin saa kirjoitettua suoraan tai sitten myös Bullet Journalin tekijöille tällainen pistepohja on myös tosi kiva apuväline. Bullet Journal eli Bujo on sitä, että tehdään ihan ikioma kalenteri joka on käyttäjänsä näköinen, liimaillaan ja tuunaillaan. Tämä Ajaston Planner sopii siis bujoiluunkin oikein hyvin. Itse tykkään, että nuo pisteet ovat tarpeeksi hailakoita, tykkään piirrellä ja hahmotella muistikirjoihin, jolloin nämä pisteet häviävät juuri sopivasti taustaan.


Kompagnon on pieni muistikirja, joka omaa kovat kannet. Kirja on sidottu ja tässäkin muistikirjassa on tuo kätevä kuminauha, jonka saa pujotettua kannen päälle pitämään kirjan sivut paikoillaan. Tämä kirja on kooltaan 12,5 cm x 19,5 cm. Tykkäänkin juuri eniten tällaisista suunnilleen A5 -kokoisista muistikirjoista ja kalentereista, koko on kätevä, ei liian pieni eikä taas liian iso ja mahtuu käsilaukkuun hyvin.


Kompagnon -muistikirjassa on kauniisti pyöreiksi muotoillut sivut sekä tuo sivujen väri on luonnonvalkoinen. Ihania kirjoja Ajastolta, käyhän kurkkaamassa, mikä on oma suosikkisi! Oikein ihanaa alkavaa elokuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!