22.6.2022

Katon rännit suojaan lehdiltä ja roskilta ♥ Tynnyrimies

 
*Yhteistyössä: Tynnyrimies* ♥ Juhannusviikkoa mennään ja kesä on nyt mielestäni parhaimmillaan. Kaikki on niin vehreää ja kukat kukeimmillaan. Olen touhuillut pihatöissä oikein urakalla. Pari viikkoa sitten aloitin melko ison urakan, katon sadevesirännien puhdistamisen ja  rannisuojusten asentamisen. Tässä postauksessa vähän tunnelmia touhuista ja kotimaisen Tynnyrimiehen verkkokaupasta löytyvän rännisuojuksen esittelyä. :-) Kuvassa meidän rännit ennen puhdistamista...


...ja melkoisesti sieltä löytyi jo tällaista puoliksi maatunutta koivun lehteä, kuusen ja männyn havuja. siemeniä ja muuta katolle päätynyttä tavaraa. Nyt nämä roskat saivat kyytiä. Oli kyllä jo aikakin päästä siistimään ja huoltamaan rännejä ja niitä kannattaa seurata ja niiden kuntoa tarkkailla säännöllisesti.


Innostuin ihan ja pesin mikrokuituliinalla myös tuon rännin tummuneen ulkopuolen. Onhan tuossa melkoinen värierokin. Juu, ehkä ei olisi tarvinnut mutta ilta oli mukava ja hyttysiäkään ei ollut juuri yhtään. Näihin on nyt mukava päästä laittamaan rännisuojuksia. Tynnyrimiehen verkkokauppa on kyllä oikea aarreaitta mm. kaikkeen sadeveteen liittyvään ja olenkin esitellyt aiemmin mm. sadevesien keruuseen soveltuvaa sadevesitynnyriä, joka on ihan oikean tammitynnyrin näköinen mutta onkin valmistettu UV -suojatusta kierrätysmuovista. Tynnyrin esittelyn löydät tästä. Tynnyri on mielestäni oikea pihan kaunistus.


Melko korkealla tuli taas liikuttua, puoliso auttoi aina välillä siirtämään tikkaita, kun omat voimat eivät riittäneet. 


Tässäpä meille saapuneet "Norrä" -rännisuojukset vielä paketissaan. Rännisuojus Norrä on erityisen vahvaa, joustavaa ja kestävää sekä UV-suojattua muovia. Tuo UV-suojaus on plussaa, rännisuojus kun joutuu olemaan sään armoilla, niin kesto on hyvä ominaisuus. 



Yhdessä rullassa rännisuojusta on 6 metriä. Mukana rullan sisällä on myös vahvat kiinnikkeet, joilla suojus pysyy paikoillaan rännissä.


Tässä ensi testiä ja kiinnikkeiden testausta pieneen leikkaamaani palaseen rännisuojusta. 


Verkko työnnetään kiinnikkeissä olevien väkästen läpi. Verkko pysyy hyvin kiinnikkeissä ja kiinnitys on napakka.


Kuvassa kiinnikkeet ja verkkoa. Yhden rännisuojus rullan mukana kiinnikkeitä tulee 13 kappaletta.



Verkko on erityisen joustavaa ja samalla vahvaa. Joustavuus on hyvä asennusta ajatellen. Rännisuojan leveys on 17 cm ja reiän koko on 5x5 mm.


Rännisuojuksen voi asentaa minkä muotoiseen ränniin tahansa.



Aloitin asennuksen puhdistamalla rännit kunnolla. Meillä on peltikatto ja sadevesirännit ovat kulmikkaat. Rännisuojukset kiinnittyvät meillä parhaiten katon aaltomaisen muodon mukaisesti. Tässä kuvassa mittailen aaltojen välimittaa, jotta osaan laittaa kiinnikkeet oikeiden mittojen välisesti verkkoon kiinni.



Verkkoa voi leikata oikeaan leveyteen ja mittaan helposti saksilla. Kavensin tuota verkkoa muutamalla sentillä, jotta se sopii meidän ränneihin hyvin.


Ja jälleen testipalaa kokeilemaan, jotta menee kaikki ok. Olen kyllä varmaan turhankin tarkka. :-)


Testipala ja tällaisella verkon leveydellä mennään ja kiinnikkeet kiinni näin.


Tässä mittasin peltikaton aaltokuvion mukaisesti kiinnikkeiden paikkoja ja nyt ensimmäisen rullan käsittely eli kuuden metrin urakka alkoi. Kiinnikkeet tulevat 19 cm välein ja mittanauha oli kovassa käytössä. Kiinnikkeet vain kiinni - naps. Seuraavassa postauksessa sitten itse asennusta, joten pysyhän mukana. Ihanaa kesäkuuta sinne ja palaillaan taas pian! ♥


t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!