17.7.2023

Katin kirjanurkka - Poika, myyrä, kettu ja hevonen

 Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen, suom. Juhani Lindholm, Nemo 2023, 192 s.

Heinäkuun puolessa välissä ollaan ja ihanaa, kun on kesä. Nyt heinäkuussa olen ollut paljon ulkona puutarhapuuhissa ja viettänyt lomaa. Nyt esittelyyn pääsee juuri lukemani ja upeasti kuvitettu - ja sanoitettu teos: Poika, myyrä, kettu ja hevonen. Ja täytyy sanoa, että tämä teos toi tunteita esiin.

 
Lukeminen on minulle mieluista ja välillä lukiessa on oikeaa tunteiden myllerrystä. Riippuen tietysti teoksen aihepiiristä, niin tunteet vaihtelevat kovasti. Herkistyin aivan lukiessani tämän kirjan kauniita lauseita. Poika, myyrä, kettu ja hevonen- teos on tulvillaan voimaannuttavia viestejä.

Poika, myyrä, kettu ja hevonen -teos on kovakantinen. Kirja on kaunis ja sopii hyvin myös lahjaksi. Kirjan tarina kertoo pienestä eksyneestä pojasta, joka ystävystyy matkallaan myyrän, hiljaisen ketun sekä lempeän hevosen kanssa.

 
Poika, myyrä, kettu ja hevonen -teos ilmestyi ensi kerran Englannissa vuonna 2019. Teoksen mukaan tehty lyhytanimaatio voitti Oscar-palkinnon 2023 ja tämä kirjan suomenkielinen painos on kuvitettu tuon voitokkaan elokuvan mukaan. Kuvitus on upea ja unenomainen.

 
On niin kovin lohdullista,  kun maailma on ollut ja on myllerryksissä, että kirjoitetuista sanoista voi edelleen saada itselleen hyvää mieltä ja toivoa. Tuossa taitaa juuri piillä se lukemisen taika.

 
Me kaikki olemme arvokkaita juuri sellaisena, kuin olemme. Ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!