3.7.2023

Katin kirjanurkka - Kesyttömät

Kaisa Pulakka: Kesyttömät - Eläinjumalia, hirviöitä ja ihmisen parhaita ystäviä, Atena 2023, 221 s. 

Näin kesälomalla tulee luettua ja varsinkin kun viime päivinä on ollut viileää säätä ja sadetta, niin kirja löytää hyvin lukijansa. Nyt lukuvuorossa on ollut tämä kuvan teos, Kaisa Pulakan Kesyttömät - Eläinjumalia, hirviöitä ja ihmisen parhaita ystäviä. Kirjassa on juuri niitä aiheita, joista tykkään lukea eli tapakulttuuria, historiaa ja myyttejä.

 
Kesyttömät -kirjan sisältöä. Kirjassa esitellään 19 ihanaa kanssaeläjäämme sekä historiaa ja uskomuksia. Oli jännittävää lukea esimerkiksi elättikäärmeistä, koirankuonolaisista ja jänisjumalattarista.

Kesyttömät -kirja on kovakantinen, kauniisti kuvitettu teos, joka ilmestyi maaliskuussa 2023. Sivuja kirjassa on 221.

Muistan, kun nuorempana pääsin silittämään lemmikkikäärmettä ja kokemus on jäänyt mieleeni. Käärme tuntui lämpimältä ja silkinpehmeältä ja pohdin silloin, miksi joitakin lajeja pelätään ja toisia taas ei. Miksi ihmiset luovat niin helposti eriarvoisen lähestymistavan muunlajisiin. Teksti laittoi myös pohtimaan sitä ikuista toivetta samanarvoisuudesta, saavutammekohan sitä koskaan. Kaikki elämä on arvokasta.

 
Kaisa Pulakka kirjoittaa kirjassaan ihanan rehellisesti omakohtaisia kokemuksiaan ja tuntojaan ja tuo myös samalla esille paljon ajatuksia herättäviä asioita ihmisen ja eläimen suhteesta. Kesyttömät on upea teos. Mielenkiintoisia lukuhetkiä sinulle, palaillaan taas pian!


 t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!