25.6.2023

Katin kirjanurkka - Omavaraista

 Satu Hovi: Omavaraista - Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä, Kirjapaja 2023, 228 s. 

Minua kiinnostaa omavaraisuus todella paljon ja olikin aivan mahtavaa päästä tutustumaan tähän teokseen, Omavaraista - Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä. Kirja opastaa lukijansa omavaraisuuden nikseihin ja tarjoaa lisäksi monia vaihtoehtoisia tapoja kuluttamisen polulla.
 
 
Omavaraista - Luonnonantimet hyötykäyttöön kotona ja keittiössä on pehmeäkantinen ja sivuja on 228.
 
 
Kirjan sisältöä. Sisältö on jaettu yhdeksään osioon, jotka ovat: juomat, leipominen, mausteet, maito-ja kasvijuomatuotteet, ruoka-aineet, säilykkeet, kosmetiikkaa luonnosta, kodinhoitoaineet sekä yrttien keruu ja säilöntä. Sisältö on todella kattava.

 
Omavaraisuudessa on sitä jotakin. Se antaa tietyn vapauden ja samalla ikään kuin palataan juurille. Itseäni omavaraisuudessa viehättää sekin, että oikeasti tiedät, mistä syömäsi ruoka on peräisin. Itse kasvatettu ja itse valmistettu maistuu mielestäni aina parhaimmalta.


Tämä onkin itselleni aivan uusi juttu. Kirjan sivuilta löytyy nimittäin ohjeet oman hiivan valmistamiseen. Monet ovat herkkiä kaupan valmishiivalle ja esimerkiksi normihiivalla nostettu taikina ei välttämättä silloin oikein sovi syötäväksi. Kirjassa on monia muitakin, yllättäviäkin vinkkejä, joihin en aiemmin ollut törmännytkään. Ihania lukuhetkiä kirjan parissa ja palaillaan taas pian!
 

t.Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!