1.6.2023

Maalataan autotalli ♥ Uula Color

 
Yhteistyössä: Uula Color ♥  Kesäkuu alkoi ja meillä aloitellaan tässä pikku hiljaa maalauspuuhia. Meillä on tulossa autotallin ulkoseinien maalausta ja on kyllä ihanaa aloittaa tämä projekti, tykkään maalaamisesta. Kuvassa Uula Color Petrooliölymaalin 9 litran purkki. En vielä paljasta maalin sävyä ja kerron sen sitten, kunhan pääsen maalaamisen pariin! ♥
 
 
Uula Petrooliöljymaali on hengittävä ja täysin muoviton maali ja ne olivatkin tärkeimmät ulkomaalin valintakriteerit, kun aloimme suunnittelemaan puolisoni kanssa tätä projektia. Kun maali on muoviton, kosteus pääsee haihtumaan maalin läpi eikä maali ala kuoriutumaan irti. Näin maalipinnasta tulee myös kestävä. Itseäni innosti lisäksi tuo Uula Petrooliöljymaalin peittävyys eli kertamaalauksella saa jo hyvän ja peittävän pinnan. ♥

 
Uula Homepesu ja Uula Homesuoja ovat tuotteita, joilla on hyvä esikäsitellä maalattava pinta. Home kasvaa herkästi puupinnalla. Se ei tuhoa puuta, mutta haitta on lähinnä esteettinen. Homepesu desinfioi maalattavan pinnan ja huolehtii, ettei uuden maalipinnan alle jää esim. siitepölyä tai muuta likaa homeen kasvualustaksi. Homesuoja taas toimii ennaltaehkäisevänä pohjusteena, hidastaen mahdollisten home- ja leväkasvustojen muodostumista. Homesuojalla käsitelty pinta voidaan käsitellä kaikentyyppisillä maaleilla ja pintakäsittelyaineilla. Nämä otan käyttöön pian.
 


Meidän autotalli on rakennettu vanhan kivinavetan jatkoksi, entisten asukkaiden toimesta n. 25 vuotta sitten. Rakennus on muutoin hyvässä kunnossa mutta ulkoseinien puupinnat kaipaavat nyt kovasti uutta maalipintaa. Rakennus on maalattu punaiseksi ja osaan seiniä on käytetty jälkeen päin myös punamultamaalia.
 
 
Kuvassa autotallin maalattavaa seinää. Seinä on maalattu aikoinaan punaiseksi ja myöhemmin maalattua punamultamaalipintaa näkyy vielä tuossa kuvan yläosassa. Seinän alaosan maalipinta on haalistunut pahoin.
 

Kuvassa alkuun käyttämäni työkalut, teräsharja ja vasara. Kävin kaikki maalattavat seinäpinnat läpi teräsharjalla. Näin sain irrotettua pinnasta irtomaalin ja mahdolliset rosoisuudet. Vasaralla kävin vielä läpi lautojen naulakohdat, koska muutama lauta oli hiukan alkanut irtoamaan paikoiltaan.
 

Kuvasta huomaa, kuinka teräsharjalla lähti irtomaalia. Tuosta enin osa on vanhaa punamultamaalia, joka irtosi seinästä harjauksen yhteydessä hyvin. Tästä on nyt hyvä jatkaa, seuraavaksi seinien pesu ja laitankin siitä esittelyä pian.♥
 

t:Kati

1 kommentti:

  1. Kiitos tarkoista tuotekuvauksista. Aikamoiselta urakalta vaikuttaa etenkin nuo valmistelutyöt. Maalausvaihe on varmaan se palkitsevin kun alkaa tavallaan luomaan uutta ja näkee kätensä jäljet. Onnea matkaan projektin kanssa.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!