8.6.2023

Uula Homepesu & Homesuoja ♥ Uula Color

 
Yhteistyössä: Uula Color ♥ Meidän autotallin ulkoseinien maalausprojekti etenee pikku hiljaa. Seuraavana on vuorossa seinien käsittely näillä tuotteilla, Uula Homepesulla ja Uula Homesuojalla. Pohjatyöt maalauksen suhteen onkin hyvä aina tehdä huolella. ♥


 
Tykkään remppajutuista ja varsinkin maalaamisesta ja olenkin aivan täpinöissäni, että kohta pääsen avaamaan maalipurkkia. Autotallin seinät maalaan Uula Petrooliöljymaalilla. Mutta ensin vielä pohjatöiden pariin. Meidän autotallin seinät on entisten asukkaiden toimesta maalattu punaisella maalilla ja myöhemmin joitain osia seinästä on maalattu myös punamultamaalilla. 
 
 
Käsittelin seinät ihan aluksi teräsharjalla. Jos haluat kurkata projektin alkua, niin pääset ensimmäiseen postaukseen tästä. Teräsharjalla  sain vanhojen maalien rippeet ja muut epätasasaisuudet pois. Tässä vaiheessa seinät ovat melko hurjan näköiset ja tuo koripallokori täytyy myös vielä ottaa pois. En malta odottaa, että pääsen nämä maalaamaan Uula Petrooliöljymaalilla.
 
 
Teräsharjauksen jälkeen levitin ulkoseinäpinnoille Uulan Homepesun. Uula Homepesua käsiteltäessä on hyvä käyttää muovihanskoja ja suojata myös silmät mahdollisilta roiskeilta. Homekasvustoa on usein rakennusten ulkopinnoilla ja se on ympäristöolosuhteista johtuva luonnonilmiö. Home kasvaa puupinnalla. Home ei tuhoa puuta, mutta se tekee seinät ruman näköisiksi. Home voidaan poistaa pinnalta pesemällä.
 

Uula Homepesun levittämistä pehmeäharjaksisella harjalla.
 

Uula Homepesun annetaan vaikuttaa seinällä n. 10 minuuttia, jonka jälkeen seinä huuhdellaan lämpimällä vedellä. Uula Homepesua voi laimentaa tarpeen mukaan vedellä, annostus veteen on 1:2 jos on lievästi likainen seinäpinta ja erittäin likaisiin pintoihin 1:1. Puhdistettu ja kuivunut pinta voidaan käsitellä kaikentyyppisillä maaleilla ja puunsuoja-aineilla.

 
Käsittelin seinät Uula Homepesun jälkeen seuraavana päivänä lisäksi tällä Uula Homesuojalla. Uula Homesuoja toimii ennaltaehkäisevänä pohjusteena hidastaen mahdollisten home- ja leväkasvustojen muodostumista. Uula Homesuoja on monikäyttöinen ja sopii maalattuihin tai maalaamattomiin puu-, kiviaines- ja rappauspintoihin ulkona.
 

Tässä ennen ja jälkeen -kuvat meidän autotallin seinästä. Vasemmalla seinä teräsharjakäsittelyn jälkeen ja oikealla Uula Homepesun ja Uula Homesuojan jälkeen. Ero on suuri jo tässä vaiheessa. Pohjatyöt veivät oman aikansa, mutta tuohon pintaan on todella mukava nyt lähteä maalaamaan. Toivottavasti säät sallii, jotta jo ensi viikolla pääsen aloittamaan maalausta. Palaillaan pian! ♥


t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!