4.6.2023

Katin kirjanurkka - Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme

 

Leonard Mlodinow: Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme, Tuuma-kustannus 2023, 320 s.

On tullut luettua viime aikoina tosi paljon. Kirjat imaisevat usein hyvin mukanaan ja niin kävi myös tämän kirjan kanssa. Sain tämän teoksen Tuuma-kustannukselta, Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme... ja eikö olekin hyvä kysymys. Tämä kirja tutustuttaa lukijansa tunteiden monen kirjavaan maailmaan ja mm. tunteiden rooliin.

 
Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme on pehmeäkantinen kirja ja sivuja on 320.
  
 
Kirjan sisältöä. Kirjassa käydään todella kattavasti läpi eri tunteita ja tunnetiloja. Oli jännä lukea tunteista myös ihan biologisesta ja neurotieteellisestä näkökulmasta. Itse tykkään kaivaa merkityksiä ihan sinne alkulähteille ja olikin mielenkiintoista tietää, kuinka aivomme rakentavat tunteita.


Mikä sinua ärsyttää... entä mikä tekee sinut onnelliseksi. Tunteet ovat rikkaus ja kaikki erilaiset tunteet kuuluvat elämään. Tunteet ovat usein myös avuksi, sillä juuri niiden avulla pystymme reagoimaan. Kuinka tunteet muokkaavat ajatteluamme on lukuelämyksenä myös oiva apuväline omien tunteiden tunnistamiseen.

 
Me kaikki olemme arvokkaita ja juuri sinun tunteesi ovat tärkeitä. ♥

 
Kirjan loppupuolelta löytyy tunnekysely, jonka avulla voi kasvattaa tietoisuutta omista tunteistaan ja tunnemaailmastaan ja siten voi oppia tunnistamaan omia voimavarojaan. Ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

 
t:Kati

1 kommentti:

  1. No nyt on kiinnostava kirja. Tuohon en ole törmännyt. Täytyy pistää muistiin. Kiitos.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!