16.6.2023

Maalausprojekti on valmis! ♥ Uula Color

Yhteistyössä: Uula Color ♥ Meidän vähän aikaa sitten alkanut autotallin maalausprojekti on nyt tullut päätökseensä. Tuolta postauksen loppupuolelta näet ennen ja jälkeen -kuvat autotallin muutoksesta. Täällä ollaan kyllä niin tyytyväisiä lopputulokseen. Pohjatyöt tein huolella ja tuntuu, että se kyllä palkitsi tekijänsä. Maalausprojektin edellisiin postauksiin pääset kurkkaamaan näistä linkeistä: Maalataan autotalli ja Uula Homepesu & Homesuoja.

Uula Petrooliöljymaali soveltuu hyvin jo maalatuille ulkopuupinnoille. Petrooliöljymaali on laadukas, hengittävä ja täysin muoviton maali. Sideaineena maalissa on käytetty uusiutuvia luonnonöljyjä. Tuo muovittomuus ja hengittävyys oli tärkeä valintatekijä, kun mietimme mitä maalia käyttäisimme projektiin. Sekin ominaisuus innosti, että maalin kerrottiin olevan kertamaalauksella täysin peittävä - ja niinhän se sitten olikin. Ihasteltiin puolisoni kanssa moneen otteeseen projektin edetessä maalin ominaisuuksia. 

Ennen maalaamista autotallin seinälaudat oli maalattu punaiseksi ja osaan seinää oli käytetty lisäksi punamultamaalia. Tässä kuvassa yksi seinä ennen maalaamista ja onhan tuo melko hurjan näköinen. Tässä vaiheessa olin juuri rapsuttanut kaiken irtomaalin ja epätasaisuudet pois teräsharjalla ja pessyt seinäpinnat Uula Homepesulla ja levittänyt Uula Homesuojan. Tein pohjatyöt huolella. Vaikka ne veivät oman aikansa, oli se palkitsevaa lopputulosta ajatellen.

Kuvassa juuri maalattua seinää ja maali vielä kiiltelee. Kuivumisaika Uula Petrooliöljymaalilla on noin 1-3 vuorokautta, riippuen maalausolosuhteista. Maalin lopullinen kiiltoaste on puolihimmeä. Sävy, jonka valitsimme puolisoni kanssa Uulan Perinnevärikartasta, on hiukan vihreän sävyyn taittuva ja nimeltään 8318 Oliivi.


Maalaaminen eteni pikku hiljaa. Uula Petrooliöljymaali on todella monikäyttöinen ja soveltuu käsittelemättömille ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla maaleilla maalatuille ulkopuupinnoille.

 
Maalasin pienen osan kerrallaan ja etenin ylhäältä alaspäin. Aluksi maalasin lautojen välit pienellä siveltimellä.

Ja sitten isommalla siveltimellä. Tästä kuvasta huomaa maalin peittävyyden ja vaikka seinäpintojen sävy muuttui näinkin paljon, riitti kertamaalaus. Uula Petrooliöljymaalia oli muutenkin mukava käsitellä. Maali ei valunut eikä tiputellut siveltimestä työskentelyn aikana ja se levittyi kauniisti.


Ja sitten tässä tämän maalausprojektin ennen ja jälkeen -kuvat. Näistä kuvista näkee tuon huiman muutoksen, joka saatiin aikaan Uulan Petrooliöljymaalilla tähän rakennukseen. Tässä kuva autotallin edustasta ennen maalaamista...

... ja tässä autotalli maalaamisen jälkeen. Autotalli sai maalaamalla täysin uuden ilmeen, ihanaa. Uulan Petrooliöljymaalin sävy 8318 Oliivi sopii mielestäni niin hyvin tähän rakennukseen ja ympäristöönsä. Tuli ihan into maalata lisää. Saa nähdä millaisia maalausprojekteja tulevaisuus tuo tullessaan. Ihanaa kesää sinulle ja palaillaan taas pian! ♥

T: Kati

2 kommenttia:

  1. Ohhoh! Rakennus tosiaan muutti ilmeensä ihan täysin. Hyvä värivalintakin.

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!