10.10.2023

Katin kirjanurkka - Puukon historia

 
Anssi Ruusuvuori: Puukon historia, Readme.fi 2020, 704 s. 

Readme.fi on kustantamo, jonka valikoimasta löytyy muun muassa tietokirjoja monesta aiheesta. Luen mielelläni tietokirjallisuutta ja varsinkin historiaan ja kulttuuriin liittyvää. Nyt esittelyyn pääse huikea Anssi Ruusuvuoren teos, Puukon historia. Tämä kirja valittiin aikoinaan myös Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi.
 
 
Puukon historia on kovakantinen ja sivuja on huikeat 704. Kirjassa käydään kattavasti läpi suomalaisen ja eurooppalaisen puukon tarinaa aina teräaseiden varhaishistoriasta nykyaikaan. Kirjan kuvamateriaali puukkojen ulkoasuista ja tyylistä on selkeä ja uskomattoman kattava.

 
Puukon historia sisältää yli 2000 ennen julkaisematonta värikuvaa. Tässä esimerkkinä yksi kirjan aukeama. Tämä tietokirja on mainio lähde alan harrastajille kuin myös vaikkapa kulttuurihistoriasta kiinnostuneille ja puukoista kerrotaan yksityiskohtaisesti ja kattavasti. Myös ammattilaiset ja puukontekijät voivat hyödyntää kirjan tietoa ja kuva-antia. Puolisoni on tehnyt itse puukkoja ja viettikin tämän kirjan parissa monen monta iltaa ja ei ihmekään, sen verran mielenkiintoinen tämä kirja on ...

 
... ja tietokirjojen pariinhan voi aina palata, milloin vain.

 
On todella hienoa, että historiaamme puukkojen, veitsien, miekkojen ja tikareiden maailmasta löytyy näin kattavasti yksien kansien välistä. 

 
Puukon historia -kirja on muuten myös aivan mahtava lahjaidea, pian on isänpäivä ja joulukin on tulossa. Ihania lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!

T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!