17.11.2023

Klassikkosarjiksia ♥ Asterix


 
Yhteistyössä: Story House Egmont ♥ Täällä ollaan jälleen ihanien sarjisten pauloissa. Asterix on oikea klassikko ja muistan, kun hain lähikirjastosta lapsena sarjiksia aina hurjan nipun ja nipusta löytyi niin Asterixeja, Tinttejä kuin Aku Ankkojakin.

 
Kuvassa pieni osa Suomessa julkaistuja Asterix-sarjakuvia. Asterixin loivat yhdessä ranskalaiset René Goscinny sekä Albert Uderzo. Ensimmäinen Asterix sarjakuva ilmestyi vuonna 1959 ranskalaisessa Pilote-lehdessä. Suomeen Asterix "saapui" paljon myöhemmin, vuonna 1969.

 
Asterix-sarjakuvien maailma sijoittuu Rooman valtakunnan aikaan sekä pieneen gallialaiseen kylään, joka tekee kovaa vastarintaa Roomalaisia valloittajia kohtaan.
 
 
Sarjakuvaa lukiessa hymy nousee korviin saakka ja naurunpyrskähdyksiltäkään ei voi suojautua - ja ei kyllä tarvitsekaan. Teksi ja kuvitus on täynnä hauskoja oivalluksia ja jopa poliittisia ja ajanmukaisia viitteitä.

 
Kuvassa Asterix-sarjakuvien ydinhahmot. Vasemmalla kurkistaa pienikokoinen, älykäs ja taisteluissa taitava Asterix,vieressään lettipäinen Obelix, jonka sylissä niin suloinen koiransa Idefix.


Asterix ilmestyy edelleen ja taustalla kuvituksesta ja kertomuksista vastaa perinteistä kuvamaailmaa ja tarinankerrontaa kunnioittaen uudet tekijät. Kuvassa uusin numero, Valkoinen iiris, joka ilmestyi kauppojen lehtihyllyyn vähän aikaa sitten. Ihania lukuhetkiä sinulle valloittavan Asterixin parissa ja palaillaan taas pian!

T:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!