8.1.2024

Katin kirjanurkka - Marks of Fire, Value and Faith

 Mikko Moilanen: Marks of Fire, Value and Faith: Swords with Ferrous Inlays in Finland during the Late Iron Age (ca. 700-1200 AD), SKAS 2015, 463 s.
 
Historia on kiehtovaa ja meillä varsinkin Suomen historiaan liittyviä kirjoja luetaan paljon. Mahtavaa päästä esittelemään tätä teosta ja tutkielmaa, joka vie lukijansa Suomen maan kamaralta tehtyjen miekkalöytöjen pariin. Miekat kertovat paljon ajankuvasta ja tässä Mikko Moilasen englanninkielisessä teoksessa Marks of Fire, Value and Faith: Swords with Ferrous Inlays in Finland during the Late Iron Age (ca. 700-1200 AD) keskitytään myöhäisen rautakauden aikaan, joka sijoittuu vuosille 700-1200.
 

Suomen keskiajan arkeologinen seura on toiminut vuodesta 1990 alkaen ja seura edistää toiminnallaan keskiajan ja uuden ajan arkeologian tutkimusta sekä korkeakouluopetusta. Seura järjestää erilaisia seminaareja ja vierailuluentoja, työskentelee ajankohtaisten arkeologiaan liittyvien kysymysten äärellä ja harjoittaa myös arvokasta julkaisutoimintaa. Kurkkaa tästä halutessasi lisätietoa seuran toiminnasta ja julkaisuvalikoimaa: www.skas.fi.

 
Tiesitkö, että Suomesta on löydetty lähes seitsemänsataa rautakautista miekkaa tai miekan osaa. Miekka on ollut kantajalleen tärkeä ja merkityksellinen monella tapaa.  Miekka saattoi pelastaa hengen ja sillä pystyi puolustautumaan. Moni miekka päätyi aikoinaan mukaan myös viimeiselle leposijalle. Marks of Fire, Value and Faith kertoo miekkalöydöistä, joita on Suomesta on tehty. Kirja on pehmeäkantinen ja sivuja on 463.

 
Suomesta on löytynyt useita miekkoja, jotka on valmistettu taidolla ja ovat olleet arvokkaita hankintoja jo aikoinaan. Teoksessa on karttoja, kuvia ja piirroksia jotka auttavat lukijaa hahmottamaan miekkojen löytöpaikkoja ja miekkojen olemusta ja valmistustapaa. Millaistahan miekkaa omat esi-isäni ovat ehkä kantaneetkaan silloin aikoinaan - ja missä päin maailmaa. Upeita lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas!

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!