8.5.2023

Kastelukannut & puutarhan kuulumisia

 
Yhteistyössä: Plastex ♥ Täällä ollaan oltu jälleen puutarhahommissa koko viikonloppu. Kelit ovat olleet jälleen pitkästä aikaa suotuisat ja aurinko paistanut ihanasti. Nyt esittelyyn pääsevät nämä kuvassa näkyvät, kierrätysmateriaalista valmistetut, kotimaisen Plastex Oy:n valmistamat kastelukannut. Nämä kastelukannut ovat tilavuudeltaan 2,5 ja 5 sekä 10 litraa. Postauksen loppupuolelta löytyy lisäksi vähän kuulumisia meidän puutarhasta.
 
 
Pääsin tänä viikonloppuna jo istutushommiin. Kuvassa itselleni aivan uusi tuttavuus, Herukkakarviainen "Josta". Herukkakarviainen on karviaismarjan ja mustaherukan piikitön risteytys. Saas nähdä minkä makuisia marjoja tästä pensaasta saa, kunhan tuosta vähän vielä kasvaa eli jännityksellä odotan, nam. Pensaan vierellä Plastexin musta kastelukannu, tilavuudeltaan viisi litraa.

 
Plastexin tuotteet ovat varmasti monelle tuttuja. Kotimainen Plastex valmistaa muovista mm. erilaisia vesikanistereita, kastelukannuja ja pulkkia. Nämä mustat kastelukannut kuuluvat Plastexin EKO-tuoteperheeseen, jonka tuotteet valmistetaan kierrätysmuovista. Kierrätysmuovimateriaali on ympäristön kannalta suositeltavaa, koska kierrätetyn muovin elinkaari on suunniteltu kestäväksi. Kuvassa Plastexin jämäkät ja kestävät, 10 litran ja 5 litran kastelukannut. Kastelukannuihin voi halutessaan kiinnittää kasvien kastelua varten suppilon, jossa on sihti.

 
EKO-tuoteperheeseen kuuluu kastelukannujen lisäksi esimerkiksi pulkkia, liukureita ja sumutinpulloja. Nämä kuvassa näkyvät sumutinpullot ovat tilavuudeltaan 0,7 ja 0,65 litraa. Sumutinpulloa käytän eniten sisäkasvien sumuttamiseen ja nämä ovatkin oiva apu, kun kasvit tarvitsevat kosteampaa ympäristöä.
 
 
Meidän pihalla on vielä paikoin lunta mutta aurinkoisilla paikoilla on jo näin keväistä.  Kauniit monivuotiset krookukset kukkivat ja narsissitkin aukeavat piakkoin. Tuntuu, että kevät on jonkin verran myöhässä, mutta voiton puolella ollaan jo pikku hiljaa.

 
Ja pitihän se jo laittaa puutarhakoristeetkin esille. Jännä, miten näiden esille laitto tuo heti tunnelmaa pihalle. Tykkään rustiikkisista koristeista ja tuo vanha peltinen kastelukannu on kiva löytö vuosia sitten mieheni kotipaikalta. Istutan siihen aina joka vuosi erilaisia kesäkukkia. Ihanaa toukokuuta sinulle ja palaillaan taas pian! ♥

t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!