8.2.2024

Minikasvihuone ja siemeniä

 
Yhteistyössä Siemenkauppa.com kanssa ♥ Hirmuiset pakkaset ovat jälleen täällä ja tänään oli päivällä lähes -30 astetta pakkasta. Tuntuu, että kesä on vielä kaukana mutta eipä se mitään, kylvöpuuhissahan täällä kuitenkin ollaan oltu viime päivinä. Kuvassa kotimaisen Siemenkauppa.comin valikoimasta tilaamani tuotteet ja tässä esittelyä näistä ihanuuksista.
 

Tulevana kesänä aion testata näitä lannoitteita, josko tuota satoakin saisi sitten vähän paremmin. Kriteerit ovat kyllä suuret ja nämä lannoitteet läpäisivät tuon seulani. Kuvassa oikealla pahvilaatikossa Solabiol Marjalannoite, joka sopii luonnonmukaiseen viljelyyn ja on pitkävaikutteinen. Tätä annan kesällä ainakin mansikoille, vadelmille ja viinimarjoille ja tämä lannoite soveltuu muuten myös hedelmille. Vieressä pussi lannoiterakeita, jotka on helppo sekoittaa multaan.

 
Sitten siemenpussukoiden pariin. Nämä kaikki löytyvät Siemenkauppa.comin laajasta valikoimasta. Nämä kylvän multaan tuossa maaliskuun puolella, ylhäältä vasemmalta: karviaiskoiso, kurkkumeloni, yrtti-iiso ja parsaherne. Nämä ovat itselleni aivan uusia tuttavuuksia ja jännä päästä kasvattamaan ja kokeilemaan näitä.

 
Rakastan yrttejä ja käytämme erilaisia yrttejä niin ruoanlaitossa kuin vaikkapa teenä. Nämä kaksi ovat oikeita perinneyrttejä, jotka varmasti löytyvät monen puutarhasta. Monivuotinen lipstikka soveltuu hyvin mm. keittoihin ja tilli käy esimerkiksi kalan kanssa mainiosti.
 
 
Nämä kaksi ovat niin ikään itselleni aivan uusia tuttavuuksia. Mansikkapinaattia olen halunnut testata jo kauan ja ihana päästä kasvattamaan näitä siemeniä. Mansikkapinaattiin kasvaa paljon metsämansikkaa muistuttavia miedonmakuisia ja mehukkaita marjoja ja lehtiä voi myös syödä, pinaatin tavoin. Sitruunakurkun laitan kasvamaan kasvihuoneeseen. Sen kerrotaan maistuvan kurkun lisäksi hedelmäiselle. 

 
Tähän minikasvihuoneeseen laitan nyt ensimmäiset siemenet kasvamaan. Nämä minikasvihuoneet ovat käytössä käteviä, kun niissä on tuo kirkas kansi valmiina. Siemenet ja kasvit pysyvät tasaisen kosteina kannen alla ja saavat valoa. Istutusbriketit ovat kookoskuitua ja ne ovat myös käteviä. Tässä kuvassa briketit ovat vielä pieniä, mutta kun ne kastellaan, ne kasvavat sopiviksi kasvualustoiksi. Kurkkaa tästä Siemenkauppa.comin minikasvihuone. 
Siinäpä tämän vuoden ensimmäiset siemenet kasvamassa. ♥ Nyt multaan pääsivät siis jo tässä vaiheessa tomatillon ja chilipaprikan siemenet. Molempien siemenet itävät valoisassa, joten niitä ei tarvitse peittää mullan alle. Kuvasta näkee myös, kuinka briketit kastuessaan laajenevat ja kasvavat korkeutta. Ihania helmikuun päiviä sinulle ja palaillaan taas pian!
 
 t:Kati

2 kommenttia:

 1. Minä kasvattanut myös vastaavanlaisissa mini huoneissa ja nopeissa. Nyt vielä en kasvata mitään. Odottelen vielä ja muutamia avomaan kurkkuja laitan ja kesäkurpitsaa . Minulla alkaa varmaan keväällä jossain vaiheessa kasvihuoneen rakennus ja sitten tarvitaanki enemmän erilaisia taimia mutta nyt mennään näillä .
  Listikkaa minä rakastan ja sitä meillä on runsaasti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin jo aloittaa ja lipstikka on kyllä aivan ihana yrtti, niin makoisa. :-)

   Poista

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!