4.2.2024

Siemeniä Hyötykasviyhdistykseltä ♥

 
Siemenet saatu Hyötykasviyhdistys ry:ltä ♥ No niin ja tästä tämä ihanuus jälleen alkaa eli siementen hypistely ja kylvöpuuhat. Tätä olen kyllä jo odottanutkin, niin ihanaa. Sain valita Hyötykasviyhdistyksen laajasta valikoimasta mieleisiä siemeniä esiteltäväksi ja tässäpä nämä valitsemani kuvassa: silpoydinherne, pensaspapu, pillisipuli, syyshohdekukka sekä niittykullero.

 
Topi on seurallinen ja tykkää aina tutkailla, mitä touhuan. Syyshohdekukkien siemenpussi taitaa tuoksua mielenkiintoiselta. Taustalla näkyy myös keltasävyinen pillisipulin siemenpussi ja lajikkeena "Freddy". Tykkään käyttää erilaisia sipuleita ruoanlaitossa. Pillisipuli on monivuotinen ja siitä voidaan käyttää varsi, mukulaosa sekä kukka, nam!
 
 
Hyötykasviyhdistys on Suomen suurin puutarhayhdistys ja jäseneksi voi ilmoittautua esimerkiksi yhdistyksen verkkosivujen kautta. Yhdistys edistää luonnonmukaista harrastusviljelyä ja kasvien monipuolista hyötykäyttöä. Itse tykkään selailla laajaa siemenvalikoimaa Hyötykasviyhdistyksen verkkokaupassa. Perinnelajikkeet sekä luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti tuotetut siemenet ovat valikoiman ydin. Kurkkaa halutessasi kaupan valikoimaa painamalla tästä. Kuvassa pensaspavun valkean sävyisiä siemeniä. Tämä lajike "Nassau" on yksi herkullisimmista pavuista. Palko on pitkä, murea ja pehmeä. Nämä siemenet pääsevät multaan vähän myöhemmin, kun kylvän ne avomaalle.

 
Hyötykasviyhdistyksen siemenet on pakattu paperipusseihin yhdistyksen vapaaehtoisten voimin ja siementen kylvöohjeet ja kasvin ominaisuudet kerrotaan pusseissa kattavasti. Kuvassa syyshohdekukan ja niittykulleron siemenpussukat.


Kylvän yleensä joka vuosi hernettä ja nyt tänä vuonna kokeiluun pääsee tämä kuvan silpoydinherne ja sen lajike "Karina". Tämä lajike on kuulemma herkullinen, runsassatoinen ja aikainen. "Karinalla" on hyvä vastustuskyky tauteja vastaan, mikä on aina hyvä juttu. En käytä puutarhassa torjunta-aineita ja muutenkin yleensä luomulla mennään. Nämä herneet pääsevät suoraan keväällä maahan kasvamaan, kun maa ja multa lämpenee.

 
 
Syyshohdekukka on monivuotinen, kauniisti kukkiva perenna ja tässä lajikkeen "Rytgold Hybr" pienen pieniä siemeniä.  

 
 
Syyshohdekukka kasvaa reilun metrin korkuiseksi. Tässä siemenpussissa kerrotaan, että nämä siemenet vaativat kylmäkäsittelyn, joten laitan nämä siemenet jääkaappiin muutamaksi viikoksi ennen kylvöä ja niin teen myös toisen siemenpussin kanssa eli niittykullerot pääsevät niin ikään jääkaappiin. Tuossa viimeisessä kuvassa Topi-kissa poseeraa siementen parissa. Ihania helmikuun päiviä sinulle ja palaillaan taas pian! ♥
 
 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!