12.2.2024

Opas villikasvien käytöstä

Visa Vilkuna: 10 maukasta ja terveellistä luonnonkasvia resepteineen, Alfamer 2023, 144 s.
 
Yhteistyössä: Alfamer ♥ Omavaraisuus kiehtoo paljon ja olisi ihan mahtavaa olla kokonaan omavarainen. Villikasvien keruu luonnosta kuuluu myös omavaraisuuteen ja kasvien käyttömahdollisuudet ovat viime aikoina olleet jälleen mielessä. Tilasin tämän vähän aikaa sitten ilmestyneen oppaan Alfamerin verkkokaupasta ja mahtava päästä esittelemään tätä nyt myös teille. 
 
 
Alfamer julkaisee erilaisia korjausoppaita ja tietokirjoja ja myös tämä hortaohjaaja Visa Vilkunan teos; 10 maukasta ja terveellistä luonnonkasvia resepteineen kuuluu Alfamerin valikoimaan. Kirjassa on paljon kuvia ja sisältää myös useita mielenkiintoisia ruokaohjeita.

 
Kirjan sisältöä. Tässä näkyy kaikki kymmenen varmasti monelle tuttua luonnonkasvia, jotka kirjassa käydään läpi: jauhosavikka, ketunleipä, maitohorsma, metsäangervo, nokkonen, piharatamo, poimulehti, siankärsämö, voikukka ja vuohenputki. Kirja on mitoiltaan sellainen, että se sopii hyvin vaikkapa taskuun tai reppuun luontoretkelle lähdettäessä.

 
Ketunleipä on tuttu kasvi ja sitä kasvaa täällä meilläkin paljon. Maistelen ketunleipiä usein metsälenkeillä käydessäni. Lapsena mökillä tuli syötyä ketunleipiä tosi paljon, niissä on jännän kirpeä maku. Opas kertoo, että myös ketunleivän kukkia voi syödä.

 
Ohjeita kasvien käyttöön on tässä kirjassa paljon ja resepteistä nostan esille tämän kuvassa komeilevan poimulehtinäkkärin! Aivan ihana idea tehdä näkkileipää itse ja maustaa näkkäritaikina luonnonkasvilla. Luonnosta löytyvät kasvit ovat monikäyttöisiä, niitä voi käyttää niin monella tapaa. Muista muuten olla aina tarkkana, kun keräät kasveja luonnosta, jotta kyseessä varmasti on oikea lajike. Ihania helmikuun päiviä sinulle ja palaillaan taas pian! ♥

 
t:Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!