23.3.2021

Katin kirjanurkka - Ruoka, ilmasto ja terveys

Risto Isomäki: Ruoka, ilmasto ja terveys, Into Kustannus Oy 2021, 280 s.

Nyt pärähtää blogin kirjanurkassa jälleen upean teoksen esittely. Ihanaa, kun pääsen täällä blogissa esittelemään teille näitä itselleni merkityksellisiä teoksia. Tämä kuvassa komeileva Risto Isomäen kirjoittama ja Into Kustannuksen kustantama, vuoden 2021 alussa ilmestynyt Ruoka, ilmasto ja terveys kuuluu kyllä omaan "Top-teniin", mitä olen lukenut. 


Pitäisiköhän tehdä omien mielikirjojen Top 10 -lista tuohon blogin sivupalkkiin, pitääpäs miettiä asiaa...


Ruoka, ilmasto ja terveys -kirja on kovakantinen ja sivuja on 280. Olen ollut kova pohtimaan eläinoikeudellisia kysymyksiä aina ja ilmastoasiat kulkevat siinä sitten myös näiden kysymysten kanssa yhtä matkaa. Nämä asiat ovat todella isoja pohdittavia ja jokaisella varmasti on oma mielipiteensä asiaan. 


Kirjan sisältöä. Tärkeitä sekä myös ajankohtaisia aiheita, kuten antibioottien vaikutusten muutokset ajan saatossa sekä kirjassa käsitellään myös mm. viruksia, niiden alkuperää ja myös tämän päivän vitsausta, koronaa. 


Kirjan sisältöä.  


Kirja veti minut mennessään ja ahmin teoksen muutamassa illassa. Liekö syynä myös se, että tykkään lukea paljon tutkimustietoa. Minua on pitkään (jostain syystä...) kiinnostanut virukset ja niiden käyttäytyminen, jos virusten elämää nyt käyttäytymiseksi voi sanoa. Suosittelen tutkiskelemaan aihetta, on nimittäin mielenkiintoista tuo virusten synty ja se, että useimmat maailmalla pyörivät virukset saavat alkunsa eläintuotannon kautta mm. tehdaskanaloista ja sikaloista.


Kirjan teksti on mielestäni soljuvasti kirjoitettu ja siksi lukeminen oli myös miellyttävää. Tietoa,  lukuja ja tutkimustietoa on paljon ja kirjan lopusta löytyykin kattavasti tekstin lähteet. Sai taas miettimisen aihetta, että missä täällä meidän pikku pallolla mennään. 


Hyvä kuitenkin tietää maailman tilasta ja pysyä ajan tasalla. Kaikkea tietoa ei voikaan saada yhden kirjan kansien väliin ja tässä tiedossa, jota tämän kirjan kautta sain, on pureksimista kyllä pitkäksi aikaa. Kirjaa lukiessa tuli kuitenkin loppujen lopuksi toiveikas olo siinä mielessä, että vielä voitaisiin vaikuttaa positiivisesti tähän tilanteeseen, jonka olemme tänne pallollemme luoneet. Mukavia lukuhetkiä sinulle ja palaillaan taas pian!


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti