8.5.2021

Katin kirjanurkka - Revolverisydän

Simone Buchholz: Revolverisydän, suom. Anne Kilpi, Kustantamo Huippu 2019, 307 s.

*Kirja saatu kustantajalta* Toissayönä täällä Kuopion korkeuksilla satoi lunta oikein urakalla. Viime viikonloppuna aloittelin pikku hiljaa pihan laittamista kuntoon ja nyt viikonloppuna projekti jatkunee, jos kelit sallii. On ollut ihanaa saada pihaa kuntoon talven jäljiltä. Nyt täällä blogin kirjanurkassa pääsee esittelyyn Simone Buchholzin teos, Revolverisydän


Revolverisydän on Simone Buchholzin ensimmäinen suomennettu teos. Alkuteos on ilmestynyt v. 2008 ja suomennettu teos ilmestyi Kustantamo Huipun valikoimaan pari vuotta sitten v. 2019. Teoksen suomennoksesta vastaa Anne Kilpi. Revolverisydän on kovakantinen ja sivuja on hiukan reilut 300. Aihepiirinä teoksessa on jännitys, omaa mielilukemistani.



Revolverisydän on kolmiosaisen sarjan ensimmäinen teos. Kirja kuuluu Chastity Riley -dekkarisarjaan. Teksti vie lukijansa Saksan Hampuriin, sen yöllisille kaduille, murhien ja hurjien ja surullisten kohtaloiden maailmaan. Kirjasarjan pääosassa toimii omia polkujaan kulkeva syyttäjä Chastity Riley.


Olen aina pitänyt dekkareista ja tämä kirja on mielestäni ns. perinteistä dekkaria parhaimmillaan. Tarina kasvaa pikku hiljaa ja kerronta on soljuvaa ja piti minut kyllä hurjassa otteessaan ihan viimeiseen sanaan saakka. Olen mietinyt, että mikähän näissä dekkareissa kiehtoo, tarinat kun liittyvät usein niihin surullisiin ihmiskohtaloihin. Tykkään kyllä kirjojen lisäksi myös tv-sarjoista, muistan ihan lapsuusajoista, kun seurasin Kettu ja Derrick -sarjoja tv:stä, muistatkos nämä sarjat?


Revolverisydän on lukuelämys ja sellainen, että en malta odottaa, että pääsen sarjan toisen osan, Krokotiiliyön, kimppuun. Ihanaa toukokuun alkua sinulle, palaillaan taas ja ihania lukuelämyksiä sinulle! 


t: Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät kommentin, se lämmittää sydäntä!